Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 17 ani.
4.16
4 stars: Foarte bun
64 pareri

Borax pentahidrat 25 kg

0 stars: 0.00 din 0 pareri

178 lei Lei
Brand
Borax Pentahidrat 25 kg
Pe stoc
Da
In stock
Descriere
Borax pentahidrat 25 kg.

Utilizare:

Ca materie prima

Boraxul este o materie prima importanta pentru obtinerea acidului boric, boratilor, perboratilor ca si glazurile pe piatra, cheramica, portelan sticla ca si la produsele emailate.
Mineralul mai este folosit in tehnologia metalizarii cheramicii, la sudura autogena sau in fierarii, in metalurgie fiind folosit ca antioxidant.
Borax impreuna cu polivinil se utilizeaza la fabricarea jucariilor „Slime” un fel de plastelina vascoasa verde care a aparut in 1978 pe piata.

In chimie

Topiturile de borax se amesteca cu oxizi metalici pentru obtinerea diferitelor culori, care prin racire se formeaza perle sticloase (perle de borax).
La depistarea metanolului prin ardere se foloseste borax care in cazul colorarii sale dovedeste prezenta metanolului.
Mineralul mai este folosit ca si colorant (carmin) in tehnica preparatelor pentru microscop.

In gospodaria casnica

Boraxul este utilizat la producerea sapunurilor, dedurizarea apei, la producerea detergentilor. De asemenea este utilizat la producerea dezinfectantilor, insecticidelor, produse pentru curatire si albire.
Mineralul este de asemenea folosit in protejarea lemnului contra mucegaiului, sau focului ca si substante izolante pe baza de celuloza.

Masuri de protectie

Boraxul ajuns in contact cu pielea sau ochii, precum si prin inspirare a prafului de borax produce inflamatii. Ajuns prin inghitire in tractusul digestiv irita mucoasa, cantitatile mai mari fiind mortale. (R36/37-62; S: 22-26-36/37/39-45). Numarul-CAS a tetraboratului de sodiu este 1330-43-4, a pentahidratului 1332-28-1, iar a decahidratului 1303-96-4.

Ambalaj:    Borax pentahidrat sac - 25Kg.

Transport: Curierat rapid;
Cost transport in functie de cantitate si localitate.
Pentru a comanda va rugam sa plasati comanda la noi pe site: https://www.e-chimicale.ro
Trimitem in toata tara prin Nemo Express. Pe site se calculeaza automat si costul transportului atunci cand se introduc datele pentru livrare.

Detalii suplimentare:
0747135064 / 0755106022
Site: www.e-chimicale.ro
email: comenzi@e-chimicale.ro

Progran de lucru:
Luni - Vineri 09.00 - 17.00
Trimite mesaj
Din Gura in Gura